Geestelijke begeleiding

Gesprek en inspirerende activiteiten dragen bij aan zorg voor het innerlijk leven

Anima Mea staat voor leven met hart en ziel. Dat houdt in: authentiek en vrij leven, je eigen ritme vinden en open staan voor wat hier en nu is. In onze gecompliceerde wereld is dat een uitdaging. Ieder mens is op zoek naar zinvol leven. Dat verlangen kan vervuld worden door te luisteren naar de stem van je hart en zorg te dragen voor je innerlijk leven. Als geestelijk begeleider kan ik daarin dienstbaar zijn. In het kader hiervan biedt Anima Mea de volgende activiteiten aan: 

Kloosterweekenden 

Al sinds mijn theologiestudie trek ik me elk jaar een aantal dagen terug in de rust en stilte van een klooster. Het doet me goed om even de drukte van alledag te laten voor wat het is en me wat qualitytime te gunnen voor mijn innerlijk leven. Het is elke keer weer wonderlijk te ervaren wat een paar dagen verstilling in combinatie met het eeuwenoude dagritme van het kloosterleven met me doet. 

Ik gun u deze ervaring! Daarom neem ik u graag mee naar 1 van de mooie kloosters, die ons land rijk is. In verband met de pandemie waren de gastenverblijven gesloten. Binnenkort nieuwe data.

Meditatie - Liefdevol ontmoeten

In een cyclus van 6 bijeenkomsten begeleid ik je in een vorm van meditatie, die reeds beoefend werd door de woestijnmonniken in de eerste eeuwen na Christus. Met lichaamsbewegingen word je je bewust van je lichaam en ademhaling. Dan nemen we plaats op een stoel, meditatiekrukje of -kussen. Aan de hand van een beeld of tekst geleid ik je de stilte in.

Op dit moment is er nog geen meditatiecyclus gepland.

Om groepen te begeleiden in Christelijke meditatie heb ik de 'Leergang Begeleiding van Christelijke Meditatie' gevolgd bij de Levensboom (www.delevensboom.net). 

Gesprek: individueel of in groepsverband

U kunt me vragen voor individuele gesprekken met betrekking tot uw geestelijke weg. Literatuur, meditatie, wandeling, zang en gebed kunnen daarbij behulpzaam zijn. In groepsverband zouden we kunnen spreken over een boek, film of thema met betrekking tot spiritualiteit en geestelijke verdieping.

Minibieb 'Inspiratie te leen'. 

Graag deel ik met u de kennis en inspiratie, die ik uit boeken, films en muziek opdoe. Daarom staat er een minibieb in mijn voortuin. U vindt er boeken vol levenswijsheid van o.a. spiritueel leiders als de Dalai Lama, Ghandi en de paus, boeken over mindfulness, meditatie en de zoektocht naar betekenisvol leven, magazines van Happinez, Flow en de Verwondering, de Kloosterglossy, gedichtenbundels, theologische boeken, verhalen van heiligen en mystici, Bijbelse teksten, maar ook een aantal fictieve historische romans. in de minibieb vindt u ook films op dvd en muziek op cd, die uitnodigen tot verdieping. kortom: onderwerpen die passen bij Anima Mea. 

U mag de boeken, dvd's en cd's kosteloos lenen. Het zou fijn zijn als u uw naam, de datum en de titel van het geleende item in het schriftje noteert en rekening houdt met een uitleentermijn van ongeveer 4 weken. In elk boek treft u een boekenlegger aan, die u mag houden. U vindt de minibieb van Anima Mea op mijn huisadres: Gaffelstraat 13 te Bergharen.

Heeft u zelf nog boeken, die mogelijk passen bij de inspiratie die Anima Mea wil uitdragen, en die u graag wil doneren, dan ben ik daar heel blij mee. Neemt u daarvoor contact met me op.