Geestelijke begeleiding

Gesprek en inspirerende activiteiten dragen bij aan zorg voor het innerlijk leven

Anima Mea staat voor leven met hart en ziel. Dat houdt in: authentiek en vrij leven, je eigen ritme vinden en open staan voor wat hier en nu is. In onze gecompliceerde wereld is dat een uitdaging. Ieder mens is op zoek naar zinvol leven. Dat verlangen kan vervuld worden door te luisteren naar de stem van je hart en zorg te dragen voor je innerlijk leven. Als geestelijk begeleider kan ik daarin dienstbaar zijn. In het kader hiervan biedt Anima Mea de volgende activiteiten aan: 

Kloosterweekenden 

Al sinds mijn theologiestudie trek ik me elk jaar een aantal dagen terug in de rust en stilte van een klooster. Het doet me goed om even de drukte van alledag te laten voor wat het is en me wat qualitytime te gunnen voor mijn innerlijk leven. Het is elke keer weer wonderlijk te ervaren wat een paar dagen verstilling in combinatie met het eeuwenoude dagritme van het kloosterleven met me doet. 

Ik gun u deze ervaring! Daarom neem ik u graag mee naar 1 van de mooie kloosters, die ons land rijk is. In november 2018 ben ik naar O.L.V. Abdij in Oosterhout (NB) geweest (zie mijn blog). Van 8 tot en met 10 november 2019 zal ik opnieuw met een groep naar dit klooster gaan. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om mee te gaan! Kosten: €250,- (inclusief kennismakingsbijeenkomst, verblijf van drie dagen, maaltijden, programma en begeleiding). Voor het weekendprogramma of vragen kan u me bellen of mailen. Opgave voor 1 september 2019. Op de planning: 30 oktober tot en met 1 november 2020 ga ik met een groep naar de Trappisten van Abdij Koningshoeven in Berkel Enschot.

Meditatie - Liefdevol ontmoeten

In een cyclus van 6 bijeenkomsten begeleid ik je in een vorm van meditatie, die reeds beoefend werd door de woestijnmonniken in de eerste eeuwen na Christus. Met lichaamsbewegingen word je je bewust van je lichaam en ademhaling. Dan nemen we plaats op een stoel, meditatiekrukje of -kussen. Aan de hand van een beeld of tekst geleid ik je de stilte in.

Locatie, data, tijd en kosten:

De Zandloper, Weem 1 te Bergharen op dinsdagavond 17 september, 1, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november 2019 van 19.30 tot 20.30 uur, waarna ontmoeting.

Het Mozaïek, Campuslaan 6 te Wijchen op woensdagochtend 18 september, 2, 16, 30 oktober, 13 en 27 november 2019 van 9.00 tot 10.00 uur, waarna ontmoeting.

Omdat de beide cycli op deze locaties synchroon lopen, is er de mogelijkheid te switchen van avond naar ochtend en andersom. Handig bij een drukke agenda. 

Kosten: €90,- (losse bijeenkomsten €17,50,-). Graag aanmelden voor 1 september. Voor informatie of vragen bel of mail me gerust!

Om groepen te begeleiden in Christelijke meditatie heb ik de 'Leergang Begeleiding van Christelijke Meditatie' gevolgd bij de Levensboom (www.delevensboom.net). Deze leergang heb ik in juli 2019 afgerond.

Gesprek: individueel of in groepsverband

U kunt me vragen voor individuele gesprekken met betrekking tot uw geestelijke weg. Literatuur, meditatie, wandeling, zang en gebed kunnen daarbij behulpzaam zijn. In groepsverband zouden we kunnen spreken over een boek, film of thema met betrekking tot spiritualiteit en geestelijke verdieping.

Minibieb 'Inspiratie te leen'. 

Graag deel ik met u de kennis en inspiratie, die ik uit boeken, films en muziek opdoe. Daarom staat er sinds kort een minibieb in mijn voortuin. U vindt er boeken vol levenswijsheid van o.a. spiritueel leiders als de Dalai Lama, Ghandi en de paus, boeken over mindfulness, meditatie en de zoektocht naar betekenisvol leven, magazines van Happinez, Flow en de Verwondering, de Kloosterglossy, gedichtenbundels, theologische boeken, verhalen van heiligen en mystici, Bijbelse teksten, maar ook een aantal fictieve historische romans. in de minibieb vindt u ook films op dvd en muziek op cd, die uitnodigen tot verdieping. kortom: onderwerpen die passen bij Anima Mea. 

U mag de boeken, dvd's en cd's kosteloos lenen. Het zou fijn zijn als u uw naam, de datum en de titel van het geleende item in het schriftje noteert en rekening houdt met een uitleentermijn van ongeveer 4 weken. In elk boek treft u een boekenlegger aan, die u mag houden. U vindt de minibieb van Anima Mea op mijn huisadres: Gaffelstraat 13 te Bergharen.

Heeft u zelf nog boeken, die mogelijk passen bij de inspiratie die Anima Mea wil uitdragen, en die u graag wil doneren, dan ben ik daar heel blij mee. Neemt u daarvoor contact met me op.

Een actueel overzicht van het aanbod vindt u onderaan deze pagina.

Minibieb: Het aanbod

Boeken

Het boek van vreugde. Auteur: Dalai Lama, Desmond Tutu en Douglas Abrams

Het boek van wijsheid. Auteur: Arun Ghandi

Over de drempel van de hoop. Paus Johannes Paulus II

Paus Franciscus. Leven en denken van Jorge Bergoglio.

Moeder Teresa. De weg van eenvoud.

Als je moe bent. Auteur: Anselm Grun

God, als U er bent. Auteur: Anselm Grun

Een parel in Gods ogen. Henri Nouwen

Jij die mij ik maakt. Auteur: Huub Oosterhuis

De tien beloften. Anselm Grun

Gast en geloof. Auteur: Frans Tervoort

Leven met de Beminde. Auteur: Agnes Holvast

Leegte achter de dingen. Auteur: Claartje Kruijff

Eenvoudig gelukkig. Auteur: Karin Bosveld

Mindful met Jezus. Auteur: Philip Troost

De kracht van de contemplatie. In de stilte genezing vinden. Auteur: Karin Seethaler

Van wonde naar verwondering. Auteur: Ria Weyens

Een geschiedenis van God. Auteur: Karen Armstrong

Heiligen. De uitverkorenen. Auteur: Manuele Dunn Mascetti

Engelen. Raadpleeg engelen voor leiding, troost en inspiratie. Auteur: Francis Melville

Het boek der engelen. Raadpleeg engelen voor leiding, troost en inspiratie. Auteur: Francis Melville

Rust en regelmaat. Anselm Grun en Petra Altmann

Eten, bidden, beminnen. Auteur: Elisabeth Gilbert

Het hart van alle dingen. Auteur: Elisabeth Gilbert

Op zoek naar de hemel. Auteur: Hans Peter Roel

Het zwaard van opa Tio. Auteur: Annemarie Gooiker

Rouw op je dak. Auteur: Jos Brink

Een boek vol troost.

Rouwen in de tijd. Auteur: Marinus van den Berg

Troostboek. Auteur: Hans Stolp

Mystiek van de dood. Auteur: Dorothee Solle

 

Tijdschriften/magazines

Het vermoeden

Flow

Happinez

Jezus! (Glossy)

Stilleven. Abdij van Koningshoeven (Glossy)

De Paus: Het magazine.

 

Films (dvd)

A history of Christianity

Des Hommes et des Dieux

As it is in heaven

Mar adentro

Here on earth

The ultimate gift

The climb

Bernadette 

 

Minibiebthema: jeugd en jongeren

Van kinder- en tienerbijbel tot informatieve boeken en een kaartspel over de grote wereldgodsdiensten tot cd's en dvd's. Op dit moment niet aanwezig in de minibieb. Wel op aanvraag.

 

Minibieb vakantietijd: Met in de bieb nu allerlei fictieve historische romans.